
Macidula - Cytrynówka z nutką miodu Według przepisu Pawła Golca z Milówki. Jest to wódka cytrynowa z nutą miodu.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Na Żywiecczyźnie znana już od 1949 r.Macidula to postać z Żywieckich Dziadów, znana też pod nazwą Łatkorka, Sznurkorka, Sznurkarz. Skład: spirytus, woda górska źródlana, cytryna, miód. Ulubiony napój obrzędowy Żywieckich Dziadów. Podaje się ją zmrożoną. Górale dodają Maciduli do herbaty i używają jako lekarstwo na przeziębienie. Beskidzki Produkt Regionalny
Opis
Macidula - Cytrynówka z nutką miodu Według przepisu Pawła Golca z Milówki. Jest to wódka cytrynowa z nutą miodu.
check_circle
check_circle