
Jest to butelka whisky 2020, która została wykończona w Apple Brandy Wood. Został wydany z okazji 100. rocznicy małżeństwa Masataki i Rity. Dzięki delikatnemu aromatowi jabłek whisky ukazuje piękną harmonię finezji i słodyczy w beczkach po brandy jabłkowej i oryginalnych cechach single malt Yoichi, takich jak bogate smaki słodowe, delikatne nuty torfowe i wędzenie.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Japoński single malt butelkowany z flagowej destylarni Nikki na Hokkaido. Nikka została założona w 1934 roku przez Masatakę Taketsuru, byłego pracownika Suntory, który studiował na Uniwersytecie w Glasgow, a później kształcił się na blendera w nieistniejącej już destylarni Hazelburn w Campbeltown. Taketsuru otworzył destylarnię Yoichi w tym samym roku, w którym założył firmę, wzorując swoje alembiki na konstrukcji z długą szyjką destylatorów Longmorn w Speyside. Ze względu na braki magazynowe w magazynach Nikka, spowodowane bezprecedensowym popytem na japońską whisky w XXI wieku, w 2015 roku firma wycofała wszystkie swoje deklaracje dotyczące wieku.
Opis
Jest to butelka whisky 2020, która została wykończona w Apple Brandy Wood. Został wydany z okazji 100. rocznicy małżeństwa Masataki i Rity. Dzięki delikatnemu aromatowi jabłek whisky ukazuje piękną harmonię finezji i słodyczy w beczkach po brandy jabłkowej i oryginalnych cechach single malt Yoichi, takich jak bogate smaki słodowe, delikatne nuty torfowe i wędzenie.
check_circle
check_circle