
Woodford Reserve Cherry Wood Smoked Barley z ekskluzywnej serii Master's Collection to dwunasta edycja luksusowego bourbona. Trunek jest jednym z pierwszych whiskey z Kentucky, w których zastosowano słód jęczmienny wystawiony na działanie dymu z drewna drzewa wiśni. Pozycja zawiera 30% zacieru słodowego, który podbity wiśniowym drewnem, oferuje wyższą koncentrację słodu nić tradycyjny bourbon. Oryginalny sposób produkcji zapewnia whiskey intensywne smaki wędzonych migdałów i owoców. Bourbon butelkowany o klasycznej dla wypustów marki mocy 45,2 % alkoholu nie powstałby, gdyby nie wiedza, doświadczenie oraz pomysłowość utalentowanego mistrza destylacji - Chrisa Morrisa.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Seria Master’s Collection stanowi swego rodzaju eksperyment gorzelnika Chrisa Morrisa, w których mistrz modyfikuje źródła smaku, takie jak woda, zboże, fermentacja, destylacja i dojrzewanie. Woodford Reserve Brandy Finish nabiera swojego charakteru głównie podczas etapu maturacji. Destylat dojrzewa w beczkach po bourbonie, a ostatnie dwa lata spędza w dobranych specjalnie pod siebie beczkach po brandy. To one nadają whiskey owocowego charaktery i akcentów przyjemnej słodyczy. W rękach Master Distillera leży produkcja whisky, selekcja beczek i prezentacja nowych formuł. Chris Morris dołączył do Brown-Forman w 1976 roku i od 2004 roku jest mistrzem destylacji w Woodford Reserve. Amerykańska marka produkuje małe partie, a każda butelka jest oznaczona numerem serii na etykiecie.
Opis
Woodford Reserve Cherry Wood Smoked Barley z ekskluzywnej serii Master's Collection to dwunasta edycja luksusowego bourbona. Trunek jest jednym z pierwszych whiskey z Kentucky, w których zastosowano słód jęczmienny wystawiony na działanie dymu z drewna drzewa wiśni. Pozycja zawiera 30% zacieru słodowego, który podbity wiśniowym drewnem, oferuje wyższą koncentrację słodu nić tradycyjny bourbon. Oryginalny sposób produkcji zapewnia whiskey intensywne smaki wędzonych migdałów i owoców. Bourbon butelkowany o klasycznej dla wypustów marki mocy 45,2 % alkoholu nie powstałby, gdyby nie wiedza, doświadczenie oraz pomysłowość utalentowanego mistrza destylacji - Chrisa Morrisa.
check_circle
check_circle