
Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Telawska Piwnica Win zaczęła produkcje Czaczy pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Różnorodność szczepów winogron oraz własna destylarnia pozwala nam destylować moszcz od razu po skończeniu procesu fermentacji i tym samym utrzymać specyficzne aromaty szczepowe.
Degustacja:
Kolor: Bezbarwny.
Aromat: Czysty i bogaty - lekko ziołowy i eukaliptusowy, z nutami mięty, śliwki i świeżych migdałów w tle.
Smak: Ciekawy, lekko pikantny, ekstraktywny z akcentami "zielonymi" i ziołowymi - jabłka, pestek, trawy, pokrzywy i świeżych polnych kwiatów.
Opis
Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.
check_circle
check_circle