Peru HB
  • Peru HB

Peru HB

Kraj pochodzenia - Peru

Region - Chanchamayo

Szczep - Arabika - Typica, Bourbon, Caturra, Typica, Pache

Zbiory - czerwiec/wrzesień

Metoda pozyskiwania - na mokro

Wysokość upraw - 1200 - 1350 m.n.p.m

Profil palenia - średnie

Smak - łagodny, maślany

Aromat - lekko kwiatowy

Body/cielistość - wyważone

Kwasowość - niska

7,90 zł
Brutto
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Opis

Kawa ta pochodzi z prowincji Chanchamayo, znajdującej się w centralnym Peru. Rośnie na wysokości pomiędzy 1200 - 1350 m.n.p.m. Gospodarstwa należą do drobnych producentów z mniej niż dwoma hektarami ziemi, które produkują około 1500 kg kawy na sezon.

Kawa Peru HB jest uprawiana w zacienionych miejscach, na dużych wysokościach, w celu wytworzenia gęstszego i bardziej złożonego w smaku ziarna, dzięki powolnemu procesowi dojrzewania. Ponadto producenci wkładają ogromny wysiłek aby produkować wysokiej jakości ziarna tylko przy użyciu zrównoważonych praktyk rolniczych.

Symbol HB (Hard Bean) określa, że kawa była uprawiana na wysokości około 1200 metrów, dzięki czemu ziarna są twardsze i gęstsze niż te same ziarna gorszej jakości.

Kawa 100% Arabika palona.
Charakteryzuje się łagodnym maślanym smakiem z nutami wanilii, orzechów i lekką słodyczą.

Szczegóły produktu
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Kostaryka Tarazzu SHB

Pochodzenie - Kostaryka Region - Los Santos, Tarrazu Gatunek - Caturra, Catuai Zbiory - Grudzień-Marzec Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1 200-1 800 m.n.p.m. Profil palenia - średnie Smak - pomarańcza, mandarynka, mleczna czekolada Aromat - orzechowy, kwiatowy Body - Pełne Kwasowość - niska, ale wyczuwalna
8,90 zł

Brazylia Santos

Kraj pochodzenia - Brazylia Region - Mogiana, Sul de Minas, Cerrado Gatunek - Arabika - Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi Zbiory - maj/sierpień Metoda pozyskiwania - na sucho Wysokość upraw - 800 - 1350 m.n.p.m Profil palenia - średnie Smak - nuty czekolady i orzechów Aromat - słodki Body/cielistość - średnie Kwasowość - niska
7,90 zł

Etiopia Sidamo

Kraj pochodzenia - Etiopia Region - Sidamo Gatunek - Arabika, Heirloom Zbiory - październik/grudzień Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1600 - 1900 m.n.p.m Profil palenia - średnie Smak - limonkowy, herbaciany, kwiatowy Aromat - cytrusowy z nutami czekolady Body/cielistość - delikatna, gładka Kwaskowatość - wyraźnie wyczuwalna...
9,50 zł

Kenia AA

Pochodzenie - Kenia Region - Muchagara, Kirinyaga District Gatunek - Arabika, SL34, SL28 Zbiory - Listopad-Grudzień Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1700-1800 m.n.p.m. Profil palenia - średnie Smak - nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu Aromat - nuty jaśminu, moreli, ziół Body- pełne Kwasowość - średnia
13,90 zł

Etiopia Djimmah

Kraj pochodzenia - Etiopia Region - Kaffa Gatunek - Arabika Zbiory - październik/marzec Metoda pozyskiwania - na sucho Wysokość upraw - 1650-2000 m.n.p.m Profil palenia - średnie Smak - pełny, cielisty z lekkim akcentem kwiatowym Aromat - intensywny Body/cielistość - średnie Kwasowość - średnia
7,90 zł

Kopi Luwak

Najrzadsza, najdroższa i najlepsza kawa na świecie. Sprowadzamy ją bezpośrednio od rolników na Sumatrze w Indonezji i palimy na miejscu w naszej palarni kawy. Kawa pochodzi z dzikich zbiorów w przeciwieństwie do kaw przemysłowych pozyskiwanych z farm.
299,00 zł

Indie Monsooned Malabar AA

Kraj pochodzenia - Indie Region - Karnataka, Western Ghats Gatunek - Arabika, Catimor Zbiory - Pańdziernik-Luty Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1100-1200 m.n.p.m. Profil palenia -średnie Smak - czekolady, przypraw, prażonych orzechów Aromat - wyczuwalne nuty karmelu, tytoniu, dymu Body - umiarkowane Kwasowość - niska
9,50 zł

Tanzania AA

Pochodzenie - Tanzania Region - Mbeya (Utengule Coffee Estate) Gatunek - Arabica Zbiory - maj-sierpień Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1400 m.n.p.m. Profil palenia -średnie Smak - nuty owoców, czekolady, wanilii Aromat - ziemisty, tytoniowy Body - pełne Kwasowość - średnia
9,90 zł

Kolumbia Excelso EP Medellin

Kraj pochodzenia - Kolumbia Region - Antioquia/Medellin Gatunek - Arabika, Typica, Bourbon Zbiory - październik/grudzień Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1100 - 1500 m.n.p.m Profil palenia - średnie Smak - nuty czekolady Aromat - lekko cytrusowy, orzechowy Body/cielistość - średnie Kwasowość - średnia, żurawinowa
7,90 zł

Gwatemala Antigua SHB

Pochodzenie - Gwatemala Region - Antigua Gatunek - Caturra, Bourbon, Typica Zbiory - Grudzień-Kwiecień Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1500-1800 m.n.p.m. Profil palenia -średnie Smak - nuty czekolady, klonu, pomarańczy, owoców cytrusowych Aromat - nuty kwiatów, dymu, pomarańczy Body - pełne Kwasowość - średnia
9,50 zł