
Campari – gorzki napój alkoholowy typu likier produkowany w Mediolanie. Posiada mocny, charakterystyczny pieprzowy smak, który uzyskiwany jest dzięki skórce gorzkiej pomarańczy i ziołom.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Przepis na Campari uwzględnia więcej niż 60 naturalnych składników w tym zioła, przyprawy, kory i skórki owocowe. Obecnie Luca Garavoglia jest jedyną osobą znającą w pełni recepturę bitteru. Główny koncentrat używany w produkcji przygotowuje tylko z 8 pracownikami, którzy i tak nie znają pełnej receptury. Wiadomo, że w skład Campari wchodzi chinina, żeń-szeń, rabarbar, skórka pomarańczy i gorzkie zioła. Podaje się z lodem, wodą sodową, sokiem pomarańczowym jako drink o nazwie campari orange lub jako dodatek do innych koktajli alkoholowych.
Opis
Campari – gorzki napój alkoholowy typu likier produkowany w Mediolanie. Posiada mocny, charakterystyczny pieprzowy smak, który uzyskiwany jest dzięki skórce gorzkiej pomarańczy i ziołom.
check_circle
check_circle