
Nalewki, zwane niegdyś kordiałami, to wyciągi alkoholowe z owoców, kwiatów, korzeni lub ziół, które trafiły do Polski prawdopodobnie z królem Henrykiem Walezym. W każdym magnackim, szlacheckim, czy mieszczańskim domu stawiano na nalewki, a przepisy na nie były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Smak i zapach: słodko-kwaśny.
Produkt naturalny – może wystąpić osad, partie produkcyjne mogą różnić się kolorystycznie.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Nalewki, zwane niegdyś kordiałami, to wyciągi alkoholowe z owoców, kwiatów, korzeni lub ziół, które trafiły do Polski prawdopodobnie z królem Henrykiem Walezym. W każdym magnackim, szlacheckim, czy mieszczańskim domu stawiano na nalewki, a przepisy na nie były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Nalewki Potok Wysoki wytwarzane w sposób tradycyjny cieszą się dużą popularnością ze względu na ich walory smakowe i prozdrowotne działanie. Unikatowa receptura oparta na maceracja owoców, zestawieniu wyłącznie naturalnych składników oraz dojrzewanie nalewki stanowi sekret ich niepowtarzalnego charakteru.
Nalewka z pigwowca ze względu na wspaniały smak i aromat uważana jest za jedną z najlepszych nalewek. Choć owoce pigwowca są bardzo kwaśne w smaku, idealnie nadają się do sporządzania konfitur, kompotów i oczywiście nalewek.
Potok Wysoki Prawdziwe Nalewki z Pigwowca to bardzo aromatyczna nalewka z dojrzałych owoców pigwowca, charakteryzująca się niespotykaną barwą, aromatem „polskiej cytryny” oraz słodko-kwaśnym smakiem. Swoje charakterystyczne cechy nabiera podczas maceracji owoców oraz długiego leżakowania.
Smak i zapach: słodko-kwaśny.
Produkt naturalny – może wystąpić osad, partie produkcyjne mogą różnić się kolorystycznie.
Opis
Nalewki, zwane niegdyś kordiałami, to wyciągi alkoholowe z owoców, kwiatów, korzeni lub ziół, które trafiły do Polski prawdopodobnie z królem Henrykiem Walezym. W każdym magnackim, szlacheckim, czy mieszczańskim domu stawiano na nalewki, a przepisy na nie były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Smak i zapach: słodko-kwaśny.
Produkt naturalny – może wystąpić osad, partie produkcyjne mogą różnić się kolorystycznie.
check_circle
check_circle