
Tradycyjna nalewka tarnowska, której nazwa i tradycja wytwarzania pochodzą z Tarnowa. Okoliczni mieszkańcy od dawna wytwarzali domowym sposobem nalewkę, której głównym składnikiem były owoce tarniny zbierane z krzewów dziko porastających Górę Św. Marcina oraz inne wzniesienia okalające Tarnów.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Tradycyjna nalewka tarnowska, której nazwa i tradycja wytwarzania pochodzą z Tarnowa. Okoliczni mieszkańcy od dawna wytwarzali domowym sposobem nalewkę, której głównym składnikiem były owoce tarniny zbierane z krzewów dziko porastających Górę Św. Marcina oraz inne wzniesienia okalające Tarnów. Przepis na ten trunek o ciemnej bordowej barwie, przekazywany był tutaj z pokolenia na pokolenie. Ta długa tradycja przyczyniła się do ukształtowania nalewki o niezrównanym smaku i szlachetnej barwie. Współcześnie Tarninówka zamknięta w szklanej butelce o wyrafinowanym kształcie, zachowuje smak i oryginalny kolor swojej lokalnej poprzedniczki wytwarzanej przez dziesiątki lat pod strzechami podtarnowskich zagród. Dostępna jest obecnie dla każdego kto chciałby skosztować jej złożonego smaku, odkrywając odcienie głębokiej czerwieni jakimi mieni się w uniesionym pod światło szkle.
Opis
Tradycyjna nalewka tarnowska, której nazwa i tradycja wytwarzania pochodzą z Tarnowa. Okoliczni mieszkańcy od dawna wytwarzali domowym sposobem nalewkę, której głównym składnikiem były owoce tarniny zbierane z krzewów dziko porastających Górę Św. Marcina oraz inne wzniesienia okalające Tarnów.
check_circle
check_circle