
Rum Kuna po ośmiu latach spędzonych w beczce jest mieszany, a następnie dojrzewa w słynnych beczkach po winie Château Pape Clement w Bordeaux we Francji, przez kolejne sześć miesięcy, po czym rozpoczyna się proces redukcji i butelkowania. Dzięki temu zabiegowi nadaje mieszance słodkie i lekko wędzone aromaty, z nutą czerwonych owoców, o gładkim i unikalnym charakterze.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Podczas panamskiej pory suchej (od grudnia do kwietnia), świeżo wyciśnięty sok z trzciny cukrowej poddaje się fermentacji, następnie destyluje, a finalnie umieszcza w dębowych beczkach po bourbonie w celu dojrzewania. Podczas bardziej deszczowych miesięcy, nasz ekspert – rum maker, wykorzystuje mieszankę wyciskanego soku z trzciny cukrowej i melasy, jako bazy do procesu fermentacji alkoholowej.
Opis
Rum Kuna po ośmiu latach spędzonych w beczce jest mieszany, a następnie dojrzewa w słynnych beczkach po winie Château Pape Clement w Bordeaux we Francji, przez kolejne sześć miesięcy, po czym rozpoczyna się proces redukcji i butelkowania. Dzięki temu zabiegowi nadaje mieszance słodkie i lekko wędzone aromaty, z nutą czerwonych owoców, o gładkim i unikalnym charakterze.
check_circle
check_circle