
Benriach The Smoky Ten został stworzony z połączenia nietorfowanego i torfowego spirytusu oraz trzech beczek dojrzewających przez co najmniej dziesięć lat w kombinacji beczek po bourbonie, beczkach po jamajskim rumie i prażonym dębie z pierwszego tłoczenia.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Na początku lat 70. Benriach złamał konwencję w Speyside, wracając do destylacji partii whisky w starym, XIX-wiecznym stylu, używając słodu jęczmiennego wędzonego z torfem Highland. Ten bogaty w drewno torf Highland nadaje wyraźnie słodkim i dymnym nutom torfową whisky Benriach. Whisky jest następnie umiejętnie łączona, aby stworzyć subtelnie gładkie warstwy dojrzałych w słońcu owoców, aromatycznego dymu i prażonej dębowej przyprawy, utrzymujące się w idealnie zbalansowanym słodkim i dymnym finiszu.
Opis
Benriach The Smoky Ten został stworzony z połączenia nietorfowanego i torfowego spirytusu oraz trzech beczek dojrzewających przez co najmniej dziesięć lat w kombinacji beczek po bourbonie, beczkach po jamajskim rumie i prażonym dębie z pierwszego tłoczenia.
check_circle
check_circle