
Jabłka są mieszane, miażdżone i prasowane. Sok jabłkowy jest poddawany fermentacji, aby uzyskać cydr do destylacji. Podwójną destylację przeprowadza się 6 miesięcy po zakończeniu fermentacji. Starzenie: minimum dwa lata w prażonych 400l dębowych beczkach, z których 25% jest nowych. Kupaż 80% słodko-gorzkich jabłek, 20% kwaśnych jabłek.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Calvados o czystej i jasnej barwie bursztynu. W nosie z początku nieagresywne, rozwijające się do intensywnych aromatów zielonego jabłka, geranium i lekkiej nuty mięty. Nawet w opróżnionym kieliszku długo utrzymuje się bogaty bukiet. Na podniebieniu spójne, nieco gorzkawe, w pierwszej chwili o wyraźnym smaku zielonego jabłka, później bardziej wytrawne, roślinne, o szerokim spektrum aromatów.
Opis
Jabłka są mieszane, miażdżone i prasowane. Sok jabłkowy jest poddawany fermentacji, aby uzyskać cydr do destylacji. Podwójną destylację przeprowadza się 6 miesięcy po zakończeniu fermentacji. Starzenie: minimum dwa lata w prażonych 400l dębowych beczkach, z których 25% jest nowych. Kupaż 80% słodko-gorzkich jabłek, 20% kwaśnych jabłek.
check_circle
check_circle