
Amerykańska whisky wykonana została z tego samego zacieru, który trafia do bourbona Jim Beam. Następnie dojrzewa zaledwie rok w zwęglonych beczkach z białego dębu, po czym przechodzi przez proces filtracji w celu usunięcia zabarwienia.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Na początku XVIII wieku Jacob Beam - założyciel i pierwszy gorzelnik, rozpoczął produkcję białej whisky. Obecnie, ponad 200 lat później, odkurzono jego przepis i wspierając się na nim - stworzono produkt, który wyrasta na solidnej podwalinie doskonałej jakości i wyjątkowego pomysłu.
Aromat: dymny, ale łagodny zarazem. Wyczuwalna subtelna słodycz miodowych płatków kukurydzianych oraz dębu.
Smak: z wyraźnymi drzewnymi nutami, z których słynie każdy dobry bourbon. Zauważalne dymne akcenty z obecnością wanilii oraz słodkiej kukurydzy.
Opis
Amerykańska whisky wykonana została z tego samego zacieru, który trafia do bourbona Jim Beam. Następnie dojrzewa zaledwie rok w zwęglonych beczkach z białego dębu, po czym przechodzi przez proces filtracji w celu usunięcia zabarwienia.
check_circle
check_circle