- Rabat

Pyszna whisky klasy podstawowej z destylarni Campbeltown. Dojrzewa w 100% w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia i stanowi doskonałe wprowadzenie do jednego z najlepszych regionów whisky w Szkocji.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Klasyczny single malt Campbeltown dojrzewał w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, a następnie finiszował w beczkach po sherry Pedro Ximénez. Wspaniałe wprowadzenie do rozkoszy tej wspaniałej destylarni i szczerze mówiąc, po prostu świetna whisky z przyjemnym rdzeniem toffi i bogatą głębią.
Nos Najpierw pojawiają się żywe owoce (miąższ brzoskwini i skórka zielonego jabłka), następnie ciągnąca się waniliowa krówka, nuta zasolenia, a następnie szereg dębowych przypraw, w tym trochę zwęglenia.
Podniebienie otwiera się większą ilością krówek z odrobiną cukru pudru. Mocny, oleisty i lekko ziołowy z nutą niemieckiej brandy.
Wykończenie Nuty Sherrie są bardziej widoczne na finiszu.
Opis
Pyszna whisky klasy podstawowej z destylarni Campbeltown. Dojrzewa w 100% w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia i stanowi doskonałe wprowadzenie do jednego z najlepszych regionów whisky w Szkocji.
check_circle
check_circle