
Jack Daniel's Single Barrel Rye destylowany jest z zacieru o zawartości 70% żyta, 18% kukurydzy i 12% słodu jęczmiennego, który to w kolejnym etapie poddawany jest procesowi charcoal mellowing (nazywany także Lincoln County Process albo Leaching). Proces ten polega na filtracji destylatu przez kolumnę z węglem drzewnym z klonu, który jest produkowany na terenie destylarni.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Jack Daniel's Single Barrel Rye destylowany jest z zacieru o zawartości 70% żyta, 18% kukurydzy i 12% słodu jęczmiennego, który to w kolejnym etapie poddawany jest procesowi charcoal mellowing (nazywany także Lincoln County Process albo Leaching). Proces ten polega na filtracji destylatu przez kolumnę z węglem drzewnym z klonu, który jest produkowany na terenie destylarni. Prezentowana wersja leżakuje około 4 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu.
Aromat: stonowane orzechy, kawa, czekolada, czarny pieprz.
Smak: orzechy włoskie, karmel, cynamon, delikatne nuty dębiny.
Finisz: wyważony z nutami pieprzu, orzechów włoskich i dębu.
Opis
Jack Daniel's Single Barrel Rye destylowany jest z zacieru o zawartości 70% żyta, 18% kukurydzy i 12% słodu jęczmiennego, który to w kolejnym etapie poddawany jest procesowi charcoal mellowing (nazywany także Lincoln County Process albo Leaching). Proces ten polega na filtracji destylatu przez kolumnę z węglem drzewnym z klonu, który jest produkowany na terenie destylarni.
check_circle
check_circle