
Aromat:
Jasno słomkowy kolor z delikatnymi, zielonymi refleksami. blado zielonymi refleksami. Przyjemny i subtelny aromat białych kwiatów - akacji i lilii, oraz owoców pestkowych - brzoskwini, moreli i nektarynki.
Smak:
Okrągła słodycz dojrzałych owoców - mango, brzoskwinia, nektarynka z lekką pikantną nutą szałwii.
Potrawy:
Delikatne dania kuchni tajskiej, lekkie sałatki w owocami morza na bazie słodkich dressingów.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Ciesząca się gorącym słonecznym klimatem, historycznymi zabytkami, bogatą tradycją kulinarną. Sycylia produkuje bogate w smaku i aromacie wina od czasów greckich i rzymskich. Słynąca z ciepłego klimatu śródziemnomorskiego, intensywnego naświetlenia słonecznego oraz żyznej gleby Sycylia wyrosła na jednego z bardziej obiecujących regionów winiarskich. Stemmari uprawia swoje winogrona w dwóch winnicach usytuowanych wzdłuż wietrznego południowego wybrzeża wyspy. Łącznie winnice wraz z posiadłościami to 700 ha. Uprawiane szczepy oprócz typowych szczepów sycylijskich – białych: grillo i cataratto oraz czerwonego nero d'avola to - białe: pinot grigio,chardonnay, czerwone: sangiovese, nero d'avola, merlot, cabernet sauvignon oraz pinot noir. Nad produkcją wina czuwa nowa generacja utalentowanych winemakerów pełnych pasji i oddania. Wina Stemmari są bardzo wysoko oceniane przez największe autorytety w branży winiarskiej. Winnica należy do grupy Mezzacorona.
Opis
Aromat:
Jasno słomkowy kolor z delikatnymi, zielonymi refleksami. blado zielonymi refleksami. Przyjemny i subtelny aromat białych kwiatów - akacji i lilii, oraz owoców pestkowych - brzoskwini, moreli i nektarynki.
Smak:
Okrągła słodycz dojrzałych owoców - mango, brzoskwinia, nektarynka z lekką pikantną nutą szałwii.
Potrawy:
Delikatne dania kuchni tajskiej, lekkie sałatki w owocami morza na bazie słodkich dressingów.
check_circle
check_circle