Czerwone włoskie wino wytrawne o Intensywnej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty świeżych, dojrzałych wiśni wzbogacone o nuty zapachowe wywołujące skojarzenia z fiołkami, poszyciem leśnym i lukrecją. Na podniebieniu przyjemnie owocowe, czyste i dystyngowane, o długim zakończeniu. Podawać do kotlecików jagnięcych, grillowanej wieprzowiny, risotta, lazanii, makaronu z sosem pomidorowym lub grzybowym, grillowanych lub zapiekanych warzyw, serów.
Wino medalowe: 90 punktów – James Suckling (Rocznik 2022) 90 punktów – Wine Spectator (Rocznik 2022) 91 punktów – Vinous (Rocznik 2022)
Czerwone włoskie wino wytrawne o Intensywnej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty świeżych, dojrzałych wiśni wzbogacone o nuty zapachowe wywołujące skojarzenia z fiołkami, poszyciem leśnym i lukrecją. Na podniebieniu przyjemnie owocowe, czyste i dystyngowane, o długim zakończeniu. Podawać do kotlecików jagnięcych, grillowanej wieprzowiny, risotta, lazanii, makaronu z sosem pomidorowym lub grzybowym, grillowanych lub zapiekanych warzyw, serów.
Wino medalowe: 90 punktów – James Suckling (Rocznik 2022) 90 punktów – Wine Spectator (Rocznik 2022) 91 punktów – Vinous (Rocznik 2022)
Producent: Alejandro Bulgheroni Family Vineyards It
Czerwone wino o intensywnym kolorze, w nosie aromatyczne, o zapachach czarnej porzeczki, nutach wanilii, lekko pikantne. Eleganckie i harmonijne wino o pełnym i bogatym ciele, słodkich taninach i długim posmaku. Podawać do wyrazistych dań z mies, grillowanych warzyw, dojrzałych serów i salami.
Ikoniczne urugwajskie wino charakteryzujące się intensywnością, złożonością i energią. Roztacza wyraziste aromaty świeżych czerwonych i czarnych owoców wzbogacone o elegancką nutę przypraw. Na podniebieniu pięknie zbudowane i eleganckie, o soczystych, żywych taninach i bardzo długim, finezyjnym zakończeniu.
Białe węgierskie wino wytrawne o szczególnie intensywnym aromacie, w którym oprócz nut kwiatowych, cytrusowych i miodowych można wyczuć lekką tropikalną owocowość. Na podniebieniu żywa, świeża kwasowość doskonale równoważąca subtelną nutę słodyczy wyczuwalną w łagodnym smaku wina. Podawać jako aperitif.
Białe włoskie wino wytrawne o słonecznej barwie z zielonkawymi refleksami. W nosie wyraziste aromaty owoców egzotycznych i cytrusów, z którymi przeplatają się subtelne nuty cedru oraz kwiatów czarnego bzu. W ustach smakowite; rześkie i soczyste, świetnie zrównoważone, o długim, niebanalnym zakończeniu.
Czerwone półsłodkie wino bułgarskie o pięknej rubinowej barwie i wyrazistych aromatach dojrzałych ciemnych owoców. W ustach subtelnie zbudowane, o miękkich taninach i doskonale harmonizującym z wyczuwanymi w nosie aromatami, soczyście owocowym smaku. Podawać do deserów, tarty wiśniowej lub solo.
Wino wzmacniane o eleganckim bukiecie pełnym nut orzechowych i suszonych owoców. W ustach świeże, o dobrej kwasowości i czystym posmaku. Podawać jako aperitif (schłodzone) lub do deserów i jako digestif.
Wino o czystych i bogatych aromatach; w pierwszym nosie subtelnie kawowe, potem pojawia się lukrecja i niuanse czekoladowe harmonijnie współgrające z tostowo-dymną obecnością beczki podkreślonej migdałem. W ustach szlachetne i eleganckie, łagodnie taniczne, o doskonałej kwasowości przywodzącej na myśl truskawki. Idealny wybór do kaczki lub tłustych ryb....
Białe chilijskie wino o ekspresyjnych aromatach brzoskwiń i skórki limonki wzbogaconych o subtelne nuty tostowe. Na podniebieniu świeżość i czysty owoc, doskonała tekstura i elegancja, przyjemnie długi finisz. Podawać do owoców morza, drobiu, sałatki cezar.
Wino produkowane tylko w dobrych rocznikach, z klasycznych odmian używanych do produkcji porto. Butelkowane 6 lat po zbiorach, dojrzewa w dębowych beczkach aby nabrać ciała, miękkości i gładkości. W Nosie odkrywa aromaty dojrzałych, czerwonych owoców i przypraw korzennych, w Ustach zachwyca strukturą i koncentracją. Finisz długi i krągły, z miękkimi...
Cudownie pieniste, delikatne wino musujące, roztaczające aromaty dojrzałych jabłek i gruszek, w ustach chrupkie i soczyście owocowe, lekko wytrawne. Finisz kuszący, roziskrzony i zaostrzający apetyt na kolejny łyk. Podawać do lekkich dań, sałatek lub jako aperitif.
Różowe wino o aromatach świeżych owoców i polnych kwiatów. W ustach przyjemnie rześkie, o subtelnym owocowym smaku, dobrej kwasowości umiejętnie zbalansowanej łagodną słodyczą i długim, czystym finiszu. Podawać do lekkich sałatek, przekąsek, deserów owocowych lub solo w letni dzień.
Czerwone hiszpańskie wino wytrawne o ciemnej, nasyconej barwie, ceglaste na obrzeżach. W nosie aromaty świeżych ciemnych owoców harmonijnie połączone z nutami wanilii i przypraw. Na podniebieniu doskonale zbudowane, świetnie zrównoważone, przyjemnie długie. Podawać do pieczonych i grillowanych mięs, jamón ibérico, dojrzewających serów, risotta,...
Czerwone wytrawne wino z Sardynii o głębokiej rubinowej barwie powstałe z najbardziej dojrzałych gron odmian monica i carignano. W nosie zachwyca elegancją i bogactwem aromatów przywodzących na myśl owoce morwy, ciemne śliwki i świeże fiołki przemieszane z nutami mirtu, tytoniu i przypraw korzennych. Na podniebieniu świetna koncentracja, wyrazista...
Czerwone włoskie wino wytrawne o Intensywnej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty świeżych, dojrzałych wiśni wzbogacone o nuty zapachowe wywołujące skojarzenia z fiołkami, poszyciem leśnym i lukrecją. Na podniebieniu przyjemnie owocowe, czyste i dystyngowane, o długim zakończeniu. Podawać do kotlecików jagnięcych, grillowanej wieprzowiny, risotta, lazanii, makaronu z sosem pomidorowym lub grzybowym, grillowanych lub zapiekanych warzyw, serów.
Wino medalowe: 90 punktów – James Suckling (Rocznik 2022) 90 punktów – Wine Spectator (Rocznik 2022) 91 punktów – Vinous (Rocznik 2022)