
Réserve de Marande Gros Manseng to białe wino o słomkowożółtej, błyszczącej barwie, pochodzące z malowniczej Gaskonii w południowo-zachodniej Francji. Wytwarzane ze szczepu Gros Manseng, charakteryzuje się dojrzałymi aromatami czarnego bzu i miodu, wzbogaconymi subtelnymi nutami truskawek i mięty. W ustach jest przyjemne i gładkie, z wyraźną owocowością i dobrą strukturą.
Sugestie kulinarne: Idealne jako aperitif, doskonale komponuje się z sałatkami, małżami, tartami oraz grillowanymi warzywami. Rekomendowana temperatura serwowania to 10–11°C.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Réserve de Marande Gros Manseng to białe wino o słomkowożółtej, błyszczącej barwie, pochodzące z malowniczej Gaskonii w południowo-zachodniej Francji. Wytwarzane ze szczepu Gros Manseng, charakteryzuje się dojrzałymi aromatami czarnego bzu i miodu, wzbogaconymi subtelnymi nutami truskawek i mięty. W ustach jest przyjemne i gładkie, z wyraźną owocowością i dobrą strukturą.
Sugestie kulinarne: Idealne jako aperitif, doskonale komponuje się z sałatkami, małżami, tartami oraz grillowanymi warzywami. Rekomendowana temperatura serwowania to 10–11°C.
Charakterystyka szczepu Gros Manseng: Gros Manseng to odmiana winorośli pochodząca z południowo-zachodniej Francji, znana z wyjątkowych aromatów pigwy i moreli. Wina z tego szczepu cechują się elegancką kwasowością i umiarkowaną zawartością alkoholu.
Region: Gaskonia
Szczep: Gros Manseng
Rodzaj: Wino białe, półsłodkie
Opis
Réserve de Marande Gros Manseng to białe wino o słomkowożółtej, błyszczącej barwie, pochodzące z malowniczej Gaskonii w południowo-zachodniej Francji. Wytwarzane ze szczepu Gros Manseng, charakteryzuje się dojrzałymi aromatami czarnego bzu i miodu, wzbogaconymi subtelnymi nutami truskawek i mięty. W ustach jest przyjemne i gładkie, z wyraźną owocowością i dobrą strukturą.
Sugestie kulinarne: Idealne jako aperitif, doskonale komponuje się z sałatkami, małżami, tartami oraz grillowanymi warzywami. Rekomendowana temperatura serwowania to 10–11°C.
check_circle
check_circle