
Znakomite słodkie wino Doisy-Vedrines 2016 za młodu cechuje barwa bladocytrynowa i początkowo nieco zamknięty nos, z czasem jednak pięknie się rozwijający i ujawniający nuty lemoniady, grejpfruta, białych brzoskwiń i yuzu z domieszką imbiru, plastra miodu i pokruszonych skał. Na podniebieniu jest cudownie eleganckie i orzeźwiające, z delikatnymi warstwami cytrusowymi i mineralnymi wyczuwalnymi w smaku oraz żywym, cytrusowym akcentem na finiszu. Podawać do dań z owoców morza, zwłaszcza skorupiaków, homarów, krabów i ostryg, foie gras, pieczonego kurczaka, cielęciny i wieprzowiny przyrządzonych z odrobiną słodyczy oraz do pikantnych dań kuchni azjatyckiej, a za młodu także jako aperitif.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Opis
Znakomite słodkie wino Doisy-Vedrines 2016 za młodu cechuje barwa bladocytrynowa i początkowo nieco zamknięty nos, z czasem jednak pięknie się rozwijający i ujawniający nuty lemoniady, grejpfruta, białych brzoskwiń i yuzu z domieszką imbiru, plastra miodu i pokruszonych skał. Na podniebieniu jest cudownie eleganckie i orzeźwiające, z delikatnymi warstwami cytrusowymi i mineralnymi wyczuwalnymi w smaku oraz żywym, cytrusowym akcentem na finiszu. Podawać do dań z owoców morza, zwłaszcza skorupiaków, homarów, krabów i ostryg, foie gras, pieczonego kurczaka, cielęciny i wieprzowiny przyrządzonych z odrobiną słodyczy oraz do pikantnych dań kuchni azjatyckiej, a za młodu także jako aperitif.
check_circle
check_circle