Białe toskańskie wino wytrawne o jasnozłotej barwie i aromatach cytrusów oraz zielonych jabłek przemieszanych z nutami szałwii i mięty. W ustach przyjemnie rześkie, dobrze zbudowane, o wyraźnie zaznaczonej kwasowości i długim, czystym posmaku. Podawać do makaronów w lekkich, jasnych sosach, ryb, letnich sałatek.
Białe toskańskie wino wytrawne o jasnozłotej barwie i aromatach cytrusów oraz zielonych jabłek przemieszanych z nutami szałwii i mięty. W ustach przyjemnie rześkie, dobrze zbudowane, o wyraźnie zaznaczonej kwasowości i długim, czystym posmaku. Podawać do makaronów w lekkich, jasnych sosach, ryb, letnich sałatek.
Zapakowane w eleganckie pudełko imponujące słodkie białe wino o wspaniałym, bujnym bukiecie złożonym z aromatów brzoskwini, skórki pomarańczy, fig, egzotycznych kwiatów i odrobiny kopru. W ustach bardzo wyraźne czyste smaki pomarańczy, pigwy, gruszek oraz nuty moreli wraz z białą czekoladą i esencją wanilii. Kwasowość sprawia, że wino jest krągłe i...
Włoski cabernet z Wenecji. W nosie intensywny zapach malin i świeżo ciętej trawy. Pełne, cieliste i harmonijne w smaku. Podawać do pikantnych dań z czerwonych mięs, twardych serów.
Ikoniczne urugwajskie wino charakteryzujące się intensywnością, złożonością i energią. Roztacza wyraziste aromaty świeżych czerwonych i czarnych owoców wzbogacone o elegancką nutę przypraw. Na podniebieniu pięknie zbudowane i eleganckie, o soczystych, żywych taninach i bardzo długim, finezyjnym zakończeniu.
Wino o wyraźnym aromacie świeżych owoców (brzoskwinie, cytrusy), kwiatów oraz brioszki i drożdży wzbogaconym o niuans miodowy. W ustach świeże i owocowe, zrównoważone, o eleganckiej perlistości. Podawać do owoców morza, serów owczych, dań z ryżu i makaronu, białych mięs, ryb, sałatek, deserów owocowych lub jako aperitif.
Młode i świeże białe półwytrawne wino z Izraela o atrakcyjnym bukiecie harmonijnie łączącym nuty kwiatowe, cytrynowe i miodowe z typowymi dla rieslinga niuansami sosnowymi. W ustach złożone, rześkie, o smaku wzbogaconym nutą słodyczy. Podawać jako aperitif, do dań kuchni chińskiej lub solo w letni dzień. Stanowi także doskonały wybór na piknik.
Krystalicznie czyste wino musujące o bladozłotej barwie i długo utrzymującej się subtelnej pienistości. Dość intensywny nos roztacza aromaty gruszek, cytrusów i owoców o białym miąższu. Na podniebieniu fantastycznie bogate; jednocześnie owocowe i kwiatowe, doskonale zrównoważone i rześkie, o świetnej teksturze i długim, niepozbawionym łagodnej kwasowości,...
Mieniące się półsłodkie wino o ciemnozłotej barwie i bujnych aromatach przywodzących na myśl wiosenne kwiaty bzu i rodzynki. W ustach krągłe i doskonale wyważone, zachwycające elegancką miodową słodyczą i nutami dojrzałych moreli wyczuwalnymi w długim, wspaniale złożonym posmaku. Świetnie komponuje się z pikantnymi potrawami, słodkimi mięsami, serami...
Białe chilijskie wino o ekspresyjnych aromatach brzoskwiń i skórki limonki wzbogaconych o subtelne nuty tostowe. Na podniebieniu świeżość i czysty owoc, doskonała tekstura i elegancja, przyjemnie długi finisz. Podawać do owoców morza, drobiu, sałatki cezar.
Archetypiczne chianti classico o intensywnym bukiecie złożonym z aromatów dojrzałych czerwonych owoców przemieszanych z nutami kakao i fiołków. Na podniebieniu soczyście owocowe, o doskonałej strukturze, wyrazistej, ale dobrze wyważonej taniczności, odpowiedniej kwasowości i przyjemnie długim, aksamitnym zakończeniu.. Podawać do makaronów z sosami...
Czerwone hiszpańskie wino wytrawne o głębokiej rubinowej barwie z fiołkowymi przebłyskami. W nosie intensywne aromaty przywodzące na myśl wiosenne kwiaty oraz dojrzałe ciemne owoce. Na podniebieniu smakowite, przyjemnie krągłe i pięknie zharmonizowane. Podawać do mięs i warzyw z grilla, tart warzywnych i serów.
Ikoniczne czerwone wytrawne wino z południa Włoch powstające w limitowanej liczbie zaledwie sześciu tysięcy butelek. Urzekające w nosie; wielowymiarowe, głębokie, soczyście owocowe i pikantne. W ustach dojrzałe i bujne, świetnie zrównoważone, o eleganckiej teksturze, przyjemnie krągłej taniczności, doskonałej równowadze i długim, niezapomnianym finiszu....
Boeira Tawny Port to porto z renomowanej winnicy Quinta da Boeira, położonej w sercu regionu Douro. Produkowane z najlepszych portugalskich odmian winogron, dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 3-4 lat, nabierając wyjątkowej harmonii, gładkości i bogactwa aromatów.
Aromat: Eleganckie nuty suszonych owoców, prażonych orzechów, wanilii i lekkiego...
To wspaniałe białe wino musujące z Bottega produkowane jest w obszarze Prosecco w Veneto. Bottega Millesimato Spumante Brut to wyśmienite wino, produkowane z winogron Glera, Chardonnay i Pinot Blanc/Bianco.
Znakomity jako aperitif oraz w koktajlach, szczególnie dobrze komponuje się z przystawkami, pierwszymi daniami z sosami rybnymi, rybami (gotowanymi...
W nosie szeroka skala aromatów: od brzoskwini, grejpfruta, cytryny i limonki po nuty dębu, wanilii i gałki muszkatołowej. Średnio zbudowane, o przyjemnym, owocowym posmaku i dobrze wyważonym, lekko pikantnym finiszu. Najlepiej podawać do: pieczonych ryb, drobiu w jasnych sosach.
Białe toskańskie wino wytrawne o jasnozłotej barwie i aromatach cytrusów oraz zielonych jabłek przemieszanych z nutami szałwii i mięty. W ustach przyjemnie rześkie, dobrze zbudowane, o wyraźnie zaznaczonej kwasowości i długim, czystym posmaku. Podawać do makaronów w lekkich, jasnych sosach, ryb, letnich sałatek.