
Ciroc to połączenie dwóch rodzajów winogron: Mauzac Blanc z regionu Gaillac i Ugni Blanc z regionu Cognac, zaowocowało wytworzeniem idealnie gładkiej i wyjątkowo delikatnej Ciroc Vodka o smaku czerwonych owoców. Ciroc Red Berry to delikatna wódka w której przejawiają się aromaty malin, truskawek oraz innych czerwonych owoców.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
W procesie produkcji grona poddawane są zimnej fermentacji a następnie są 4 krotnie destylowane w kolumnach. Kolejnym etapem jest zmieszanie destylatów powstałych z w/w dwóch odmian winogron i taki blend poddawany jest piątemu, ostatniemu procesowi destylacyjnemu - tym razem w odbywa się on w miedzianym alembiku. Zanim jednak powstanie gotowy produkt, winogrona muszą spędzić odpowiedni czas na krzewach - i ten "czas" ma duże znaczenie... owoce te są zbierane ręcznie po przedłużonym okresie dojrzewania, a zbiory odbywają się przy niskich temperaturach nocnych, co ma im zapewnić zachowanie świeżości i ochronę naturalnych aromatów.
Opis
Ciroc to połączenie dwóch rodzajów winogron: Mauzac Blanc z regionu Gaillac i Ugni Blanc z regionu Cognac, zaowocowało wytworzeniem idealnie gładkiej i wyjątkowo delikatnej Ciroc Vodka o smaku czerwonych owoców. Ciroc Red Berry to delikatna wódka w której przejawiają się aromaty malin, truskawek oraz innych czerwonych owoców.
check_circle
check_circle