
Unicum Riserva jest podwójnie wyjątkowa, ponieważ jest starzona nie raz, ale dwa razy w dwóch bardzo różnych i specjalnych beczkach.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Unicum jest postarzane najpierw w największej i najstarszej beczce w destylarni, która jest w piwnicach od osiemdziesięciu lat. Przez dziesięciolecia drewno zyskało powłokę z tego, co nazywamy „czarnym miodem”, co nadaje Unicum jeszcze więcej głębi i charakteru. W drugiej fazie Unicum umieszcza się w beczce Tokaji Aszu, w której od lat legendarne wino dojrzewa w piwnicach Tokaji. Gdy znajomy słodko-gorzki smak Unicum napotka zmysłową słodycz Tokaji, Unicum Riserva staje się łagodniejsza, ale jednocześnie pikantna i owocowa, z nutami suszonych moreli i nieuchwytnie ziołowym, miętowym smakiem jak chłodny powiew. Wreszcie rocznik Tokaji Aszu z winiarni Dobogo został w 2007 r. Wkomponowany w Riserva, aby jeszcze bardziej wzmocnić tę wyjątkową mieszankę smaków.
Opis
Unicum Riserva jest podwójnie wyjątkowa, ponieważ jest starzona nie raz, ale dwa razy w dwóch bardzo różnych i specjalnych beczkach.
check_circle
check_circle