
Kolejny, interesujący słód ze Speyside od destylarni Benromach. Butelkowany z mocą 43% alkoholu dram, destylowany był w 2011 roku, a zabutelkowany został osiem lat później. Wcześniej whisky dojrzewała w nowych beczkach z dębu amerykańskiego, tzw. „virgin oak”.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
W pełni naturalna pozycja, pozbawiona sztucznych barwników i przygotowana bez wykorzystania filtracji na zimno, zachwyca falami miodowej owsianki i pieprznym, długim finiszem.
Opis
Kolejny, interesujący słód ze Speyside od destylarni Benromach. Butelkowany z mocą 43% alkoholu dram, destylowany był w 2011 roku, a zabutelkowany został osiem lat później. Wcześniej whisky dojrzewała w nowych beczkach z dębu amerykańskiego, tzw. „virgin oak”.
check_circle
check_circle