
Octomore 14.1 został destylowany w Bruichladdich ze 100% jęczmienia Concerto uprawianego w Szkocji i torfowanego w obfitej ilości 128,9 PPM. Wspaniały okaz spędził swój pięcioletni okres dojrzewania w beczkach pierwszego napełnienia po amerykańskiej whisky. Rezultatem jest złożony profil smakowy, który ma wszystko, co doceniają fani Octomore.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Octomore 14.1 został destylowany w Bruichladdich ze 100% jęczmienia Concerto uprawianego w Szkocji i torfowanego w obfitej ilości 128,9 PPM. Wspaniały okaz spędził swój pięcioletni okres dojrzewania w beczkach pierwszego napełnienia po amerykańskiej whisky. Rezultatem jest złożony profil smakowy, który ma wszystko, co doceniają fani Octomore.
Kolor: jasne odcienie bursztynu
Aromat: Początkowo pojawiają się nuty karmelu, wędzonej laski wanilii, mocne powiewy dymu, kokosa i migdałów. Następnie zapachy przechodzą w ziemisty dym, tartę cytrynową z bezą i chrupiącą grillowaną wieprzowinę.
Smak: Na podniebieniu mocno zwęglony dąb łączy się z cytrusami, toffi, kremem, zielonymi jabłkami i paloną kawą. Pod spodem rozpościera się aromatyczny dywan goździków, gałki muszkatołowej i miodu wrzosowego.
Finisz: Nieskończenie ekscytujący finał przynosi wanilię, ziemisty dym torfowy, sól morską i spalony wrzos.
Opis
Octomore 14.1 został destylowany w Bruichladdich ze 100% jęczmienia Concerto uprawianego w Szkocji i torfowanego w obfitej ilości 128,9 PPM. Wspaniały okaz spędził swój pięcioletni okres dojrzewania w beczkach pierwszego napełnienia po amerykańskiej whisky. Rezultatem jest złożony profil smakowy, który ma wszystko, co doceniają fani Octomore.
check_circle
check_circle