
Narodziny marki, której twórcą był Matthew Gloag, przypadają na rok 1896, w Perth, w Szkocji. Nazwa whisky nosi nazwę najpopularniejszego szkockiego dzikiego ptaka, czyli czerwonej kuropatwy „Red Grouse”. W 1905 roku marka staje się „Famous” – whisky Matthews'a stała się tak popularna, że zaczęto ją nazywać „Tą Słynną Grouse”.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Narodziny marki, której twórcą był Matthew Gloag, przypadają na rok 1896, w Perth, w Szkocji. Nazwa whisky nosi nazwę najpopularniejszego szkockiego dzikiego ptaka, czyli czerwonej kuropatwy „Red Grouse”. W 1905 roku marka staje się „Famous” – whisky Matthews'a stała się tak popularna, że zaczęto ją nazywać „Tą Słynną Grouse”.
Famous Grouse powstaje z kupażowania destylatów słodowych pochodzących z takich destylarni, jak Macallan i Highland Park oraz łagodnych whisky zbożowych.
Aromat: intensywny, świeże kwiaty, akcent słodowy oraz słodycz toffi.
Smak: Lekki i dobrze wyważony. Przyprawy, nuty słodu, karmel, delikatny dotyk dymu.
Finisz: wyważony, słodki z akcentem karmelu.
Opis
Narodziny marki, której twórcą był Matthew Gloag, przypadają na rok 1896, w Perth, w Szkocji. Nazwa whisky nosi nazwę najpopularniejszego szkockiego dzikiego ptaka, czyli czerwonej kuropatwy „Red Grouse”. W 1905 roku marka staje się „Famous” – whisky Matthews'a stała się tak popularna, że zaczęto ją nazywać „Tą Słynną Grouse”.
check_circle
check_circle