
Dziewięcioletnia whisky Togouchi produkowana w destylarni Chugoku Jozo, znajdującej się w górach w niedalekiej odległości od miasta Hiroshima. Powstała z mieszkanki destylatów słodowych i zbożowych, pochodzących ze Szkocji oraz Kanady. Starzona 9 lat w dębowych beczkach.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Dziewięcioletnia whisky Togouchi produkowana w destylarni Chugoku Jozo, znajdującej się w górach w niedalekiej odległości od miasta Hiroshima. Powstała z mieszkanki destylatów słodowych i zbożowych, pochodzących ze Szkocji oraz Kanady. Starzona 9 lat w dębowych beczkach.
Aromat: słodka nuta moreli i śliwek, z posypką przypraw do pieczenia.
Smak: nuty cytryny i skórki pomarańczy, pod spodem szczypta dymu torfowego.
Finisz: Anyż, kardamon i karmel.
Opis
Dziewięcioletnia whisky Togouchi produkowana w destylarni Chugoku Jozo, znajdującej się w górach w niedalekiej odległości od miasta Hiroshima. Powstała z mieszkanki destylatów słodowych i zbożowych, pochodzących ze Szkocji oraz Kanady. Starzona 9 lat w dębowych beczkach.
check_circle
check_circle