
Branaire-Ducru z rocznika 2017 to wino o urokliwej osobowości zachwycające głęboką rubinowofioletową barwą i eleganckim bukietem, na który składają się aromaty suszonych ziół, czarnych oliwek, likieru z czarnej porzeczki, dojrzałych malin oraz cedru. W smaku nieustannie przewijają się nuty czarnych i czerwonych jagód wsparte dojrzałymi, ziarnistymi taninami i odważną świeżością, prowadząc do długiego, naznaczonego subtelną mineralną nutą, zakończenia. Wino jest już gotowe do picia i pozostanie w tym stanie do 2034 roku.
Podawać do pieczonych i duszonych mięs - wołowiny, jagnięciny, dziczyzny, dań z dodatkiem grzybów leśnych oraz dojrzewających serów.
Skład: 65% cabernet sauvignon, 24% merlot, 6,5% petit verdot, 4,5% cabernet franc
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Opis
Branaire-Ducru z rocznika 2017 to wino o urokliwej osobowości zachwycające głęboką rubinowofioletową barwą i eleganckim bukietem, na który składają się aromaty suszonych ziół, czarnych oliwek, likieru z czarnej porzeczki, dojrzałych malin oraz cedru. W smaku nieustannie przewijają się nuty czarnych i czerwonych jagód wsparte dojrzałymi, ziarnistymi taninami i odważną świeżością, prowadząc do długiego, naznaczonego subtelną mineralną nutą, zakończenia. Wino jest już gotowe do picia i pozostanie w tym stanie do 2034 roku.
Podawać do pieczonych i duszonych mięs - wołowiny, jagnięciny, dziczyzny, dań z dodatkiem grzybów leśnych oraz dojrzewających serów.
Skład: 65% cabernet sauvignon, 24% merlot, 6,5% petit verdot, 4,5% cabernet franc
check_circle
check_circle