Chianti o głębokiej rubinowej barwie i wyrazistych aromatach dojrzałych czerwonych owoców przemieszanych z nutami przypraw korzennych oraz fiołków. Na podniebieniu świeże i harmonijne, o wyważonej taniczności i długim, naznaczonym niuansem owocowym, posmaku. Podawać do makaronów z sosami pomidorowymi, dojrzewających wędlin, pieczonych i grillowanych mięs i warzyw, serów.
Chianti o głębokiej rubinowej barwie i wyrazistych aromatach dojrzałych czerwonych owoców przemieszanych z nutami przypraw korzennych oraz fiołków. Na podniebieniu świeże i harmonijne, o wyważonej taniczności i długim, naznaczonym niuansem owocowym, posmaku. Podawać do makaronów z sosami pomidorowymi, dojrzewających wędlin, pieczonych i grillowanych mięs i warzyw, serów.
Producent: Alejandro Bulgheroni Family Vineyards It
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir to eleganckie i harmonijne wino z regionu Marlborough, słynącego z doskonałych warunków do uprawy tego wymagającego szczepu. W kieliszku zachwyca głębokim rubinowym kolorem i bogatym aromatem czerwonych owoców – malin, wiśni i truskawek, przeplatanym nutami przypraw, wanilii oraz...
Białe węgierskie wino wytrawne o szczególnie intensywnym aromacie, w którym oprócz nut kwiatowych, cytrusowych i miodowych można wyczuć lekką tropikalną owocowość. Na podniebieniu żywa, świeża kwasowość doskonale równoważąca subtelną nutę słodyczy wyczuwalną w łagodnym smaku wina. Podawać jako aperitif.
Willi Haag Juffer-Sonnenuhr Brauneberg Riesling GG to wybitne białe wino pochodzące z prestiżowej winnicy Willi Haag, usytuowanej w sercu regionu Mosel. Oznaczenie VDP.GROSSE LAGE wskazuje na najwyższą jakość winogron, pochodzących z wyjątkowego terroir Brauneberger Juffer-Sonnenuhr – jednej z najbardziej renomowanych winnic w Niemczech. Dzięki stromym...
Młode i świeże białe półwytrawne wino z Izraela o atrakcyjnym bukiecie harmonijnie łączącym nuty kwiatowe, cytrynowe i miodowe z typowymi dla rieslinga niuansami sosnowymi. W ustach złożone, rześkie, o smaku wzbogaconym nutą słodyczy. Podawać jako aperitif, do dań kuchni chińskiej lub solo w letni dzień. Stanowi także doskonały wybór na piknik.
Esencjonalne wino o ciemnowiśniowym kolorze i aromatach dojrzałych czarnych owoców, lukrecji, toffi, wanilii i gorzkiej czekolady. W ustach łagodne i krągłe, jedwabiście taniczne, o smaku stanowiącym nader harmonijne połączenie dojrzałego, soczystego owocu oraz kawy z domieszką czekolady. Podawać do grillowanych warzyw i mięs, wędlin, zapiekanek,...
Sandpiper Riesling to eleganckie i świeże wino pochodzące z renomowanego regionu Barossa Valley w Australii. Charakteryzuje się jasnym, słomkowym kolorem oraz intensywnym bukietem cytrusów, zielonego jabłka i białych brzoskwiń, przeplatanym delikatnymi nutami kwiatowymi i mineralnymi.
Na podniebieniu lekkie, rześkie i świetnie zbalansowane, z żywą...
Organiczne Prosecco Doc. W nosie intensywne nuty gruszki i białych kwiatów. W ustach jest świeże, z otaczającą pianą, która towarzyszy napojowi w kierunku zrównoważonego i trwałego finiszu.
Delikatny aromat zielonego jabłka, melona i kwiatu akacji z wyraźnie zaznaczonym akcentem beczkowym (nuty maślane, skórka świeżego chleba). W ustach pełne, dobrze zbudowane i harmonijne, wyraźnie mineralne, o owocowym smaku wzbogaconym o niuanse miodowe, waniliowe i orzechowe. Podawać do cielęciny, drobiu, ryby przyrządzonej na ostro, grillowanych warzyw,...
Włoskie białe wino wytrawne o cytrynowej barwie i nosie pełnym aromatów owoców tropikalnych i skórki chleba. W ustach smaczne i rześkie, o przyjemnym owocowym posmaku. Podawać do sałatek, białych mięs, ryb, owoców morza.
Ekskluzywne, starannie skomponowane wino z regionu Mendoza, stworzone przez uznanego enologa Mauricio Lorcę. Gran Ópalo Blend to wyraziste połączenie najlepszych argentyńskich szczepów, które zachwyca intensywnym aromatem dojrzałych owoców – czarnej porzeczki, śliwek i wiśni, wzbogaconym o subtelne nuty czekolady, wanilii i przypraw.
Na podniebieniu...
Drugie wino posiadłości Château Troplong Mondot prezentujące doskonałą równowagę pomiędzy soczystą owocowością, świeżością i specyfiką wapiennego podłoża, na którym uprawiana jest winorośl. W nosie czaruje aromatami czarnych wiśni, galaretki z czerwonej porzeczki i ciemnych śliwek wzbogaconymi o energię mokrego łupka, róż, pieprzu syczuańskiego i powiew...
Branaire-Ducru z rocznika 2017 to wino o urokliwej osobowości zachwycające głęboką rubinowofioletową barwą i eleganckim bukietem, na który składają się aromaty suszonych ziół, czarnych oliwek, likieru z czarnej porzeczki, dojrzałych malin oraz cedru. W smaku nieustannie przewijają się nuty czarnych i czerwonych jagód wsparte dojrzałymi, ziarnistymi...
Czerwone wytrawne wino z Izraela roztaczające mocne aromaty dojrzałych czarnych owoców wzbogacone o nuty tytoniu, ziemi, kwiatu pomarańczy, przypraw, śródziemnomorskich ziół i gorzkiej czekolady. Usta mocne, gęste, krągłe i złożone, o bardzo długiej końcówce. Wino o niebagatelnym potencjale dojrzewania szacowanym na 25 lat. Podawać do grillowanego udźca...
Fantastycznie wyraziste i złożone porto tawny o brązowawoczerwonej barwie i eleganckich aromatach przywodzących na myśl liście tytoniu i jakościowe cygara. W ustach gęste i krągłe, o smaku suszonych i kandyzowanych owoców wzbogaconym o delikatne nuty miodowe. Długi, aksamitny posmak. Podawać do suszonych owoców, słodyczy z dodatkiem karmelu i ciasta...
Klasyczny shiraz z Barossy o purpurowej barwie i aromatach ciemnych owoców przemieszanych z nutami drewna cedrowego, kawy i przypraw. Usta smakowite, bardzo owocowe, o smaku przywodzącym na myśl dojrzałe jeżyny i śliwki, miękkich taninach i długiej końcówce. Podawać do pieczeni wołowej, steków, dziczyzny.
Tuatara Bay Sauvignon Blanc to wino, które doskonale oddaje charakter nowozelandzkiego regionu Marlborough, słynącego na całym świecie z produkcji wyjątkowych białych win. Świeżość, intensywna aromatyczność i doskonała harmonia smaków sprawiają, że każda butelka to prawdziwa przyjemność dla koneserów.
Chianti o głębokiej rubinowej barwie i wyrazistych aromatach dojrzałych czerwonych owoców przemieszanych z nutami przypraw korzennych oraz fiołków. Na podniebieniu świeże i harmonijne, o wyważonej taniczności i długim, naznaczonym niuansem owocowym, posmaku. Podawać do makaronów z sosami pomidorowymi, dojrzewających wędlin, pieczonych i grillowanych mięs i warzyw, serów.