
To rzadkie wydanie whisky z gorzelni Glenfiddich, położonej w samym sercu regionu Speyside, w Dufftown. Edycja 26 letnia została wydana w 2014 roku. Whisky została skomponowana z destylatów, które dojrzewały wyłącznie w beczkach po bourbonie, pochodzących z Kelvin Cooperage w Kentucky. Po 26 latach starzenia whisky posiada indywidualny charakter z przewagą świeżych nut.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Została wydana w eleganckich butelkach opakowanych w gustowne pudełka. Whisky dostępna jest na wybranych rynkach. Aromat: świeży i pełny z nutami wanilii, toffi, herbatników, zboża, ziół, cytrusów, cynamonu, sorbetu cytrynowego, brzoskwini i jabłek Smak: gładki i sybtelny z nutami wanilii, jabłka, cynamonu, pieprzu, lukrecji, drewna, kandyzowanych cytrusów, gałki muszkatołowej i liczi Finisz: długi z nutami melona, liczi, kremu, herbatników i dębu
Opis
To rzadkie wydanie whisky z gorzelni Glenfiddich, położonej w samym sercu regionu Speyside, w Dufftown. Edycja 26 letnia została wydana w 2014 roku. Whisky została skomponowana z destylatów, które dojrzewały wyłącznie w beczkach po bourbonie, pochodzących z Kelvin Cooperage w Kentucky. Po 26 latach starzenia whisky posiada indywidualny charakter z przewagą świeżych nut.
check_circle
check_circle